Geselecteerd fotowerk

Eén van mijn fotowerken werd geselecteerd voor het project FOCUS van de Stad Genk.

36 Genkse (amateur-)fotografen legden de voorbij maanden de identiteit van de bibliotheek vast, zoals zij die zagen door hun lens. Dat leverde 350 beelden op, waaruit de bekroonde documentaire-fotograaf en filmmaker Jorgo Kokkinidis als curator de beste foto’s selecteerde, samen met collega Antonio Segers van de Bibliotheek en Rudi Bagusat van de dienst Cultuur.

FOCUS wil amateurfotografen inspireren en uitdagen.

Jorgo Kokkinidis, de door National Geografic gelauwerde Genkse fotograaf, is curator van dit project. Hij heeft de fotografen begeleid en uit de ingestuurde foto’s een artistieke selectie gemaakt. ‘Ik wil mensen inspireren om het onderste uit de kan te halen, hen te laten nadenken over welke foto ze precies moeten nemen’, zegt hij. ‘De bib is véél meer dan een uitleenfabriek en dat proberen we door de ogen van de fotograaf vast te leggen!’ Het eindresultaat is deze fototentoonstelling.

FOCUS is een samenwerking tussen Dienst Cultuur en Bibliotheek Genk
Meer info: T 089 65 38 12 – cultuur@genk.be
Of surf naar: https://www.bibliotheekgenk.be/fototentoonstelling-belevingsbibgenk

Klik hier en lees het artikel in Het Belang van Limburg.


Bezoek de fototentoonstelling FOCUS #belevingsbibgenk
van 6 mei tot 31 augustus 2022 – galerij 3de verdieping Bib Genk


 

Bron & copyright fotowerk: DuoPics – Alle rechten voorbehouden.

Bron & copyright fotowerk: Freddy Knippenberg.

Geselecteerd fotowerk

Copyright © DuoPics - Alle rechten voorbehouden.