FOCUS – van 6 mei tot 31 augustus 2022
galerij 3de verdiep Bib Genk

Stadsplein 3, 3600 Genk
Telefoon: 089 65 35 35
Mail: cultuur@genk.be.

36 Genkse (amateur-)fotografen legden de voorbij maanden de identiteit van de bibliotheek vast, zoals zij die zagen door hun lens. Dat leverde 350 beelden op, waaruit de bekroonde documentaire-fotograaf en filmmaker Jorgo Kokkinidis als curator de beste foto’s selecteerde, samen met collega Antonio Segers van de Bibliotheek en Rudi Bagusat van de dienst Cultuur.

Gepassioneerde Genkse amateurfotografen focussen op Bib Genk

FOCUS is een project waarbij we Genkse fotografen uitnodigden om de identiteit van onze mooie bibliotheek in beeld te brengen. In samenwerking met de fotoclubs dagen we hun leden maar ook individuele amateurfotografen, jong en oud, uit om de ziel van de bib en haar bezoekers vast te leggen.

FOCUS gaat dus over beelden, de bibliotheek als inspiratie- en belevingsplek.

FOCUS gaat ook over het zoeken, verbeelden en vastleggen van identiteit, de eigenheid van de bib maar ook van de fotograaf die via zijn lens immers een persoonlijke uitsnede maakt van de realiteit en kennis maakt, connectie maakt met zijn subject.

FOCUS wil amateurfotografen inspireren en uitdagen.

Jorgo Kokkinidis, de door National Geografic gelauwerde Genkse fotograaf, is curator van dit project. Hij heeft de fotografen begeleid en uit de ingestuurde foto’s een artistieke selectie gemaakt. ‘Ik wil mensen inspireren om het onderste uit de kan te halen, hen te laten nadenken over welke foto ze precies moeten nemen’, zegt hij. ‘De bib is véél meer dan een uitleenfabriek en dat proberen we door de ogen van de fotograaf vast te leggen!’ Het eindresultaat is deze fototentoonstelling.

FOCUS is een samenwerking tussen Cultuur en Bibliotheek Genk.

Meer info: T 089 65 38 12 – cultuur@genk.be
Of surf naar: https://www.bibliotheekgenk.be/fototentoonstelling-belevingsbibgenk

Klik hier en lees het artikel in Het Belang van Limburg.
Klik hier en bezoek ook de website van Jorgo Kokkinidis.

Bron & copyright reportage: Walter De Cock – Alle rechten voorbehouden.